Interior Design Online - Julie Wimmer

You are here: Home Blog Apartment which was created from two flats

Apartment which was created from two flats

30 Dec

Tento slunný apartmán se nachází v Praze v komplexu novostaveb v blízkosti parku a lesa. Vznikl propojením dvou bytů (každý s dispozicí 2kk). Výsledně byl vytvořen apartmán o rozloze 115 m2, a dispozicích 4kk. Z důvodu stavebních úprav a kompletních změn v dispozicích proběhla celková rekonstrukce prostoru. Majitelé bytu upřednostňovali světlý interiér s použitím průmyslové mozaiky na podlahách. Jelikož mají rádi moderní zařízení, tak se interiér zařizoval v tomto duchu.

Velký důraz byl kladen na praktické zařízení s lehkou údržbou a dostatek úložného prostoru. V hale tak vznikla na přání majitelky centrální skříň přístupná z obou stran. Pro optické zvětšení prostoru bylo na hlavní stěně použito celoplošné zrcadlo, které muselo být bohužel rozděleno na dvě části, aby se vůbec dostalo do haly.

Elektrické posuvné dveře oddělují hlavní obytnou zónu od haly. Elektronicky jsou ovládány i předokenní žaluzie v celém bytě.
Obývací pokoj je oddělen od kuchyně vysokým barem, který lze využít jako snídaňový stůl a přitom sledovat velkou TV obrazovku. TV stěna tvoří hlavní prvek obývacího pokoje. Je podsvícena RGB LED osvětlením, kterým lze měnit atmosféru místnosti. Zabudované reproduktory do sádrokartonu nenarušují vzhled a zároveň zaručují kvalitní audio výstup. V rohové části obývacího pokoje je umístěn jídelní kout s rozkládacím stolem pro pohodlné stolování 6ti lidí. Kontrastem ke skleněnému stolu je kamenné obložení stěny. Stropní podhled tyrkysové barvy prochází až nad bar a spojuje tak všechny tři zóny místnosti – jídelnu, kuchyň a obývací pokoj, ve kterém je tyrkysová barva použita na sedací soupravě ve tvaru L.
Kuchyň je zařízena velmi jednoduše v kombinaci dubového dřeva a bílé barvy. Stejná barevná kombinace byla použita pro nábytek v obývacím pokoji, aby celý prostor působil jednotně a sladěně.
Nová koupelna byla na žádost majitele vybavena sprchovým koutem. Koupelna díky velkému oknu působí velmi světlým dojmem, přestože je zde použita kombinace tmavě a světle šedé barvy se zelenou.
Dětský pokoj je obýván tříletým synem majitelů. Jelikož pokoj není moc velký, byla zde navržena poschoďová postel, která je využívána na hraní a nebo případné přespání kamarádů chlapce. Stěny pokoje jsou zdobeny nástěnnou malbou s dětskými motivy, jež si chlapec sám vybral.
Pokoj pro hosty byl zařízen původním nábytkem z předchozího obývacího pokoje. Rozkládací pohovka zde zaručuje pohodlné přespání dvou hostů. Případně lze pokoj využít i jako kancelář.
Ložnice majitelů byla upravena minimálně. Kromě podlahy, dveří a velké komody byla vybavena původním nábytkem. Sousedící koupelna neprošla žádnou změnou.
Veškerý nábytek je originální a navržen JWD pro tento prostor, tak aby splňoval přání majitelů s ohledem na stránku estetickou a praktickou. Nábytek byl vyhotoven na zakázku, tak aby přesně zapadl do nového prostředí a nevznikaly tak žádné limity pro komplexní využití celého prostoru. Výsledkem je velmi útulný apartmán plně vybavený spotřebiči a elektronikou, jež zaručují pohodové bydlení pracovně vytížených majitelů. Vítá je svou pozitivní energií, světlými barvami, přírodními materiály a originálním vzhledem.

Julie Wimmer

Libero tellus sit ipsum ante eu Curabitur nibh Sed Pellentesque nisl. Nibh quis laoreet mauris mi est quis nibh porttitor.

Website: www.joomlart.com

Sample image

Send us an This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. or call on (00420) 736 661 789 or Skype Skype Me™! or Hangout Start a Hangout

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest

Location

  • Worldwide - European Union - Czech Republic - Prague
  • (00420) 736 661 789

Search

RSS - Online Interactive Design Consultation